Captcha Module

In: Informatii PrestaShop Comentarii: 0 Vizualizari: 1289

Modulul Captcha

Hackerii pot prelua controlul site-ului tau in doar cateva minute


In cadrul acestei postari as vrea sa va atrag atentia la pericolele ce au aparut in ultima perioada si care va pot afecta afacerea intr-un mod negativ.

Captcha este un test scurt, foarte usor de trecut de oameni, dar foarte dificil pentru programele robotizate. Scopul acestuia este de a proteja site-urile de atacuri automate generate de calculatoare numite boti.

Cum functioneaza sistemul Captcha?
Este foarte simplu, utilizatorii sunt rugati sa efectueze anumite teste pe care un bot nu le poate face. In mod obisnuit aceste fraze Captcha sunt imagini GIF sau inregistrari vocale. Programele de hackeri nu pot intelege aceste teste si prin urmare nu pot da un raspuns corect.

Testul de verificare a cuvintelor este generat de un server, pentru a se asigura ca raspunsul este generat numai de om si nu de un computer sau de bot. In modulul CAPTCHA literele si numerele sunt aranjate in asa fel incat un software sa nu poata citi, dar pentru oameni sa fie destul de usor sa treaca testul.

image

Acest modul a fost creat pentru a tine la distanta spammerii si hackerii

Este un tip de sistem care poate face diferenta intre un om si un program software robotizat. Sunt folosite la verificari de securiate, pentru a descuraja hackerii de descriptarea spamului si a parolei cerandui sa completeze un test simplu.

Un test CAPTCHA este alcatuit din doua parti simple: o secventa de litere sau numere generate in mod aleatoriu care apar ca o imagine. Pentru a trece testul si pentru a dovedi identitatea umana, trebuie introduse caracterele care sunt afisate.

Chiar si Google utilizeaza Captcha.
Modulul este foarte popular si in cadrul Google-ului pentru a preveni intrarile neautorizate in conturi. Google utilizeaza Captcha pentru a intari securitatea in jurul celor mai sensibile puncte de acces la cont. Este foarte posibil ca va-ti intalniti cu Captcha atunci cand: Va-ti inscris pentru un nou serviciu Google (Gmail, Blogger, YouTube)
Ati schimbat parola intr-un cont existent
Ati configurat serviciile Google pentru un dispozitiv sau o aplicatie.

Mai multe servicii web folosesc acest sistem pentru a evita accesul persoanelor neautorizate de exemplu care ofera acces la informatii sensibile cum ar fi conturi bancare, dar va puteti intalni cu aceasta solutie de securitate si la yahoo sau Gmail.

Daca clientul dvs. va avea probleme in vizualizarea unei imagini Captcha sau in citirea textului trebuie sa reimprospateze browserul pentru o noua imagine. Modulul se bazeaza pe imagini, versiunile audio sunt disponibile pentru persoanele cu deficiente de vedere. Pentru a accesa o versiune audio trebuie doar sa dea un click pe link-ul ce apare linga caseta de text.

.

Comentarii

Scrie un comentariu