Google Mobile First Index

In: Informatii PrestaShop Comentarii: 0 Vizualizari: 1455

Pregatiti-va site-ul pentru indexarea mobila

App image
image

Ce este indexarea mobila?

Indexarea mobila inseamna ca versiunea mobila a site-ului dvs. devine punctul de plecare pentru Google cand vine vorba despre clasarea in motoarele de cautare, este un proces prin care Google aranjeaza si afiseaza toate paginile web de pe internet pentru motoarele de cautare. In aceste momente versiunea principala este versiunea pe desktop dar Google vrea ca punctul de plecare sa fie versiunea mobila. Aceasta preferinta se numeste Mobil First Indexing.

In cazul in care un site nu are o versiune mobila, site-ul desktop va fi inclus in index. Insa lipsa acestuia ar putea avea un impact negativ asupra clasarea site-ului respectiv, iar un site cu o experienta mobila mai buna ar putea primi o clasare mai buna chiar si pentru cei care cauta pe desktop .
Aceasta schimbare va reprezenta o inversare fundamentala a modului in care Google recunoaste continutul site-ului. Vizualizarea principala a versiunii desktop a fost prioritatea din punctul de vedere SEO, iar expertii de marketing au tratat ca cea mai cuprinzatoare versiune a unui site web, cu un continut complet, in timp ce versiunea mobila de foarte multi experti a fost ignorata. Va recomandam sa schimbati atitudinea fata de versiune mobila a site-ului.

Image


Dupa ultimele statistici ale lui Google motorul dominant de cautare a devenit telefonul mobil.

Site-urile optimizate bazate doar pe desktop ar putea sa nu ofere utilizatorilor de telefonie mobila experienta ideala. Utilizatorii de dispozitive mobile continua sa depaseasca numarul de utilizatori de pe desktop, din acest motiv Google incearca sa stimuleze proprietarii de site-uri web sa optimizeze atat versiunile desktop cat si versiunile mobile. Aceasta abordare a indexarii pe mobil va fi utilizata in viitorul apropiat, va recomandam sa va pregatiti din timp pentru aceasta schimbare.

Indexarea mobila este un proiect in desfasurare care va fi pusa in aplicare in viitorul apropiat. Aceste declaratii emise de Google trebuie luate in serios. Daca lasati pregatirile pentru ultimul moment cu siguranta veti pierde locuri pretioase in clasarea motoarelor de cautare in fata site-urilor care deja sunt pregatite pentru aceasta schimbare.

Comentarii

Scrie un comentariu