Pregatiti site-ul din timp pentru vanzarile de sarbatori

In: Informatii PrestaShop Comentarii: 0 Vizualizari: 1778
App icon

Pregatiti site-ul din timp pentru vanzarile de sarbatori

Prin acest articol incercam sa va ajutam sa pregatiti site-ul dvs. corespunzator pentru perioada de sarbatori.

Cele mai importante aspecte

Va recomandam sa incepeti deja pregatirile pentru sarbatori si sa nu lasati totul pentru ultimele momente cand incep sa se inmulteasca comenzile. Campaniile de Newsletter si Pushnotification pot fi deschise chiar si dupa mai multe zile de la trimiterea acestora, asa ca trebuie incepute cat mai devreme, astfel ca clientii dvs. sa stie la ce reduceri si oferte pot astepta pentru produsele mult dorite.


  1. .

    Pregatiti magazinul dvs. pentru dispozitivele mobile. Foarte multe persoane realizeaza comenzile pe aceste dispozitive. De exemplu, de Black Friday, la una dintre cele mai mari company din Romania 67% din vanzari au fost facute de pe mobil si aceasta tendinta va mai creste in urmatoare perioada

  2. .

    Fiti foarte atenti la ofertele si reducerile dvs. sa nu va treziti dupa sarbatori ca vanzarile (chiar daca au fost multe) nu au adus profitul dorit.

Image
image

Daca ati creat designul, urmeaza sa fiti foarte atenti la viteza site-ului.

In aceasta perioada utilizatorii nu au forte multa rapdare. Ei nu mai astepta 4-5 sec. pentru incarcarea unui site. Chiar daca dvs. aveti reduceri mai bune decat concurenta, clientii de multe ori aleg site-urile care sunt foarte rapide si nu trebuie sa astepte mult cand vine vorba despre incarcarea unei pagini. Va recomandam sa nu neglijati acest aspect pentru ca pana la urma veti avea de pierdut. Testati site-ul dvs. si daca nu sunteti multumiti de functionalitatea lui contactati o echipa de experti care va poate ajuta. In aceasta perioada este de asteptat ca traficul pe site-ul dvs. sa creasca semnificativ. Asigurati-va ca webshopul poate face fata acestei cresteri, sa nu va treziti ca in mijlocul sarbatorilor site-ul dvs. a cedat. Testati site-ul de cate ori este nevoie pentru a evita surprizele neplacute cum ar fi : caderea site-ului sau esuarea in a plasa comenzi.

image

Aceasta perioada este numai buna pentru a urmarii clientii dvs. Incepeti un tracking pentru a urmari comportamentul lor pe site-ul dvs. La ce produse se uita, ce ii intereseaza, de cate ori intra pe site-ul dvs. si la ce pagina parasesc webshopul. Adunati cat mai multe informatii si la sfarsit faceti o analiza profunda. De ce spunem ca este important acest lucru?
1) Aceste informatii va vor ajuta ca in urmatorii ani sa nu mai comiteti eventuale greseli pe care le faceti acum.
2) Pe baza informatiilor obtinute, puteti incepe o campanie de remarketing sau de dynamic remarketing pentru a redirectiona utilizatorii inapoi pe site-ul dvs.
3) Este cea mai buna modalitate de a afla cat mai multe informatii despre utilizatorii dvs. pe care le puteti folosi in favoare dvs.

Toti proprietarii de site-uri doresc sa aiba cat mai putine cosuri abandonate pe site. Daca va folositi bine de trackingul utilizatorilor si setati o campanie de remarketing, cu siguranta veti reusi reducerea acestora, crescand astfel profitul.

Daca pana acum ati facut sau va-ti hotarat ca faceti aceste manevre pentru o campanie de vanzari cu succes, sunteti pe drumul cel bun. A mai ramas checkout-ul clientilor. Cu remarketing si cu dynamic remarketing puteti sa redirectionati clientii inapoi catre site-ul dvs. reducand astfel cosurile abandonate. Dar cu ajutorul unui modul One Page Checkout puteti chiar preveni ca aceste cosuri abandonate sa se formeze intr-un numar foarte mare. Cum am mentionat si mai sus, utilizatorii nu au rapdare sa astepe mai multe secunde pentru incarcarea unei pagini dar rapdarea lor se termina definitiv atunci cand ajung pe pagina de checkout si vad acolo 4-5 pagini ce trebuie completate. Modulul One Page Checkout simplifica lucrurile, toate informatiile apar pe o singura pagina, ofera o imagine in ansamblu, iar clienti vor putea termina usor comenzile.

Inainte sa mergeti in vacanta, va recomandam sa testati site-ul de mai multe ori sa va asigurati ca nu exista nici un fel de problema. Nu putem accentua cat de importante sunt aceste teste ale site-ului. Nu neglijati acest lucru! Altfel veti petrece vacanta daca sunteti siguri ca site-ul functioneaza perfect si genereaza vanzari chiar cand dvs. sunteti acasa si petreceti timplu cu familia.

Comentarii

Scrie un comentariu